7 decembrie 2006

Jumatate din bogatiile planetei, detinute de 2% dintre locuitori



Cei mai bogati 2 la suta dintre oameni, la nivel mondial, detin peste 50 la suta din totalul averilor individuale, in timp ce jumatate din populatia saraca a Terrei - doar 1 la suta din activele totale, se arata intr-o analiza publicata, miercuri, de Institutul Mondial de Cercetare a Dezvoltarii Economice (WIDER), din Universitatea Natiunilor Unite (ONU).

Conform studiului, cei mai bogati 1% dintre adulti, reprezentand 37 de milioane de persoane, controleaza 40% din activele personale totale la nivel mondial. Procentajul urca la 85%, in cazul primilor 10% dintre cele mai bogate persoane.

Comparativ, cei mai saraci 50% dintre adulti, cu averi personale sub 2.200 de dolari, detin aproximativ 1% din averile totale la nivel mondial.
Fragmente preluate de pe HotNews.ro

Ma tot gandesc cat de lacomi trebuie sa fie miliardarii in dolari de cresc pe zi ce trece. Asta e de invidiat la ei.

Imi aduc aminte de ce a spus Bil Gates "In fiecare dimineata, daca n-ai chef sa te dai jos din pat, adu-ti aminte ca nu esti inca printre cei bogati, care-si permit sa doarma cit vor, si-o sa vezi ce chef de munca te apuca imediat" sau cand a fst intrebat la un interviu ca daca tot are asa de mare avere de ce nu se opreste si sa-si duca o viata fericita in care sa aiba de tote iar el a raspuns formidabil "Lucrez in continuare pentru acel dolar in plus."

Genial.





2 comments:

Anonim spunea...

Intr-adevar, Bill Gates e un om de caracter. Dupa cate am inteles, isi doneaza 98% din avere agentiilor umanitare, restul lasand mostenire copiilor.

Anonim spunea...

98% ? Mi se pare exagerat.